بلندخوانی مجلات توسط والدین، کودکان را با واژگان جدید، ساختار جملات و آهنگ زبان آشنا میکند. همچنین، ارتباط تصاویر با متن، درک مطلب و مهارتهای پایه خواندن را بدون اجبار آموزش میدهد.
بهنوش بساک کاظمی مربی با سابقه کانون پرورش فکری در گفتوگویی با سایت مرکز تربیت و یادگیری کودک گفت: “مجلات کودک؛ ابزاری برای شکلدهی به دنیای خردسالان محسوب میشوند. کودکان در این سن در حساسترین مرحله رشد شخصیتی و زبانی قرار دارند و لذا مجلات تصویری و جذاب، با زبان کودکانه و نگاه همسطح با آنها، دریچهای امن به دنیای یادگیری و تخیل را برای آنها میگشایند.”
وی که ایدهپرداز برگزاری جشنواره قصهگویی محیط زیست است در ادامه افزود: “کودکان ۴ تا ۶ سال به بازی، تکرار، تنوع و کشف نیاز دارند. مجلات با محتوای متنوعی مانند داستانهای کوتاه، شعر، رنگآمیزی و بازیهای ساده، این نیازها را برآورده کرده و فضایی شاد و آموزنده خلق میکنند.”
کاظمی همچنین اضافه کرد: “هر صفحه از یک مجله کودکانه فرصتی برای یادگیری است. تصاویر و داستانها به رشد شناختی کمک میکنند، شخصیتهای داستانی همدلی را تقویت میکنند و فعالیتهای گروهی، مفاهیم مشارکت را آموزش میدهند. همچنین، مجلات میتوانند زمینه گفتوگوی والدین و کودکان را هم فراهم کنند.”
این کارشناس حوزه کودکان تأکید کرد: “مجلات به دلیل ساختار خود و تنوع محتوایی، برای کودکان کم سن که دامنه توجه کوتاهی دارند، گزینه بسیار مناسبی به شمار میروند. با این حال، مجلات کودکانه همچون نشریه پاپالو میتوانند کودک را به سمت کتابخوانی در ادامه مسیر سوق دهند، نه اینکه جای آن را بگیرند.”
این مربی باتجربه معتقد است مجلات کودک با تنوع محتوایی و ساختار بخشبخش خود، برای گروه سنی ۴ تا ۶ سال جذابترند و میتوانند به عنوان پل ارتباطی به دنیای کتابخوانی عمل کنند. او در پایان تأکید کرد: “به نظر میرسد مجلات کودک، با ترکیب خلاقانه آموزش و سرگرمی، نه تنها ابزاری مؤثر برای رشد مهارتهای زبانی و اجتماعی کودکان هستند، بلکه میتوانند عشق به یادگیری را در سالهای آینده زندگی آنها نهادینه کنند.”