گردش علمی فرصتی برای تقویت حواس از طریق تجسس در محیط است
تقویت حواس از راه مشاهده، توجه به جزییات و تجسس در محیط پیرامون شکل میگیرد. اگر کودکان را در محیطهای آزاد قرار داده و اجازه آزمون و خطا به آنها بدهیم، اعتماد به نفس نوآموزان افزایش یافته و یادگیری عمیق صورت خواهد گرفت.
مهناز صادقی کارشناس ارشد آموزش و روانشناسی کودکان استثنایی که از سالها تجربه تدریس و مدیریت در حوزه کودکان برخوردار است با بیان این مطلب در خصوص اهمیت گردش علمی برای نوآموزان گفت: “مناسبترین نوع گردش علمی برای کودکان ۵ و ۶ ساله، انجام فعالیت در محیطهای بیخطر و امن همراه با بازی و شادی است. در گردشهای علمی، یادگیری از مرحله دانش به درک و فهم خواهد رسید و طرحوارههای ذهنی بچهها در این فعالیت است که نقشهای ماندگاری از درک صحیح مسائل را رقم خواهد زد.”
وی که در حال حاضر مربی و مدیر یک مرکز پیش دبستانی است و از سالها تجربه مشاوره در این حوزه برخوردار میباشد به یکی از تجربههای خود اشاره کرد و افزود: “زمانی که مربی به شیوه پرسش و پاسخ یا همان بارش فکری فعالیت تربیت و یادگیری را دنبال میکند، جوابهای بچهها بیشتر از خاطراتی است که با اطرافیان خود در جاهای مختلف داشتهاند. زمانی که مربی نوآموزان را به گردش علمی یا اردو میبرد، کودکان تجربههایی را کسب میکنند که تا همیشه در ذهن آنان باقی میماند و همواره از این خاطرات به خوبی یاد میکنند و مربی نیز میتواند از همین نکتهها در مسیر تربیت و یادگیری بچهها به درستی استفاده کند.”